natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooiste vogelreizen in Finland

Zoek je een bijzondere vogelreis? Die vind je zeker op Finland. Vogelen naar unieke soorten als harlekijneend en papegaaiduiker. En wat dacht je van de mysterieuze blauwstaart, die uitsluitend ’s nachts zingt? “Een heerlijke week gehad, ongelofelijk veel mooie vogels gezien.”

Op vogelreis in het Hoge Noorden

In het Hoge Noorden vind je de meest bijzondere vogelsoorten van Europa. Soorten die elders niet voorkomen of uitgestorven zijn. Onderstaande vogelreis naar Finland verkent een uniek, verlaten, onherbergzaam landschap. Zo'n landschap waarvan je mond openvalt van verbazing en bewondering.

Koffers vol reisherinneringen

SNP Natuurreizen is gespecialiseerd in actieve reizen. Wandelen, fietsen, maar ook vogelen staan op hun reisprogramma. Ik heb al heel wat geweldige vakanties met SNP mogen beleven. En kwam telkens terug met koffers vol onvergetelijke herinneringen.

Bekijk alle SNP-vogelreizen >>

Finse taiga & Botnische Golf: vogelreis met een groep Avontuurlijk & aangenaam

Je gaat naar een land als Finland omdat je op 'jacht' wilt naar vogels die nog op je bucketlist staan. Juist in dat unieke, onherbergzame landschap is het lekker als je reis goed georganiseerd is. En je verblijf comfortabel. SNP Natuurreizen zorgt daarvoor. En verenigt het bijzondere met het aangename. Bijzonder aangenaam dus.

Finland: mysterieuze blauwstaart

Het dunbevolkte Finland is dichtbevolkt met.... vogels. Met een lokale gids ga je op zoek naar soorten die uitsluitend in de taiga voorkomen: de bruinkopmees, de taigagaai en de mysterieuze blauwstaart, die uitsluitend ’s nachts zingt.

Bekijk mijn top 10 vogelkijkers >>

Finse taiga & Botnische Golf: vogelreis met een groep Finse taiga & Botnische Golf: vogelreis met een groep

Finland is een van de dunbevolkste landen van Europa. Maar het land is bijzonder volgepakt met natuurschoon. In de wildernis van het Noorden schuilen uilen en hoenders. Maar vind ze maar eens op eigen houtje. Je gaat op pad met een lokale Finse gids die het gebied als z'n broekzak kent en weet waar de vogels zich verstoppen.

Zeer gevarieerde vogelreis

Finse taiga & Botnische Golf: vogelreis met een groep Deze vogelreis is zeer gevarieerd. Eerst ontdek je de vogelrijke oevers van de Botnische Golf. Tegen de Russische grens zoek je vervolgens naar soorten die uitsluitend in de taiga voorkomen: bruinkopmees, taigagaai en de mysterieuze blauwstaart. Wist je dat de taiga het grootste bosgebied ter wereld is?

Uit de reviews:

 • “Een heerlijke week gehad, ongelofelijk veel mooie vogels gezien. Voor liefhebbers van uilen en hoenders zeker een aanrader. 6 uilen soorten en 4 hoendersoorten gezien. Maar eigenlijk voor heel veel soorten gaat dit op. Ruim 130 verschillende soorten waargenomen dat zegt genoeg.”
 • “Mooie vogelreis met gevarieerde vogelsoorten. Een geweldige plaatselijke gids die zeer goed op de hoogte was van de vindplaatsen van verschillende soorten. Ook de Nederlandse gids was zeer bekwaam. Een reis de ik aan alle vogelliefhebbers ten zeerste kan aanraden.”
 • “Een fantastische reis. Veel nieuwe vogelsoorten gespot. Uitstekende hotels. Helaas in het begin veel muggen, maar dat hoort er gewoon bij. Ik zou deze reis zo weer doen. We hebben 5 soorten uilen gezien. Een unicum! Gewoon een geweldige reis!”

Finse taiga & Botnische Golf: vogelreis met een groepDe highlights

 • Hoenders en uilen van de taiga + watervogels van de Botnische Golf
 • Op stap met Finse vogelgids die alle nestplaatsen kent
 • SNP-vogelaar gaat met je mee op pad
 • Logistieke verzorging is uitstekend
 • Reizigerswaardering: 83/100

De feiten

 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Finse taiga & Botnische Golf
 • Aantal dagen: 7
 • Prijs vanaf: 2.960 euro

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

'

Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij CameraNU.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. CameraNU.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>