Mooiste vogelreizen in Bulgarije & Roemenië

Zoek je een bijzondere vogelreis? Bulgarije en Roemenië hebben veel te bieden voor vogelaars. Bekijk de mooiste vogelreizen. En ga lekker vogels spotten op de Balkan, in de Donaudelta en rond de Zwarte Zee.

Hart van de Balkan & Donaudelta

Bulgarije en Roemenië zijn vogellanden bij uitstek. Bulgarije ligt in het hart van de Balkan, met z'n vele Nationale Parken vol zeldzame vogelsoorten. In Roemenië kun je geweldig vogelen in de Donaudelta, de grootste rivierdelta van Europa, met z'n overweldigende aantallen water- en moerasvogels.

Mooiste vogelreizen op Snp.nl Verrijk je vogelverzameling

De ervaren natuurgidsen die onderstaande vogelreizen begeleiden, kennen de plekken waar bijzondere vogels zitten. En weten precies wanneer je moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in je vogelverzameling.

Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Ik heb al heel wat afgereisd met SNP Natuurreizen. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken en enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse vogelprojecten.

Voor beginnende vogelaars én kenners

Onderstaande vogelreizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de beginselen van het 'vogelen' en helpen je vogelkennis verder uit te breiden.Bulgarije: vogelreis naar het hart van de Balkan Bulgarije: vogelreis Balkan

Schitterende vogelreis met een groep naar het hart van de Balkan: Bulgarije. Dit land is een van de Europese topbestemmingen voor vogelaars vanwege het grote aantal Nationale Parken vol zeldzame soorten. Om er slechts een paar te noemen: de bijzondere maskerklauwier, de kleurrijke rotskruiper, de spectaculaire maar zeldzame keizerarend en de withalsvliegenvanger.

Betoverend landschap & authentieke dorpjes

De bijzondere vogels houden zich schuil in een betoverend landschap. Vanuit sfeervolle en authentieke dorpjes krijg je naast alle vogels ook Bulgaarse vlinders en bloemen op de foto. Je verblijft in prima hotels en twee nachten in bijzondere gastenhuizen in het authentieke dorp Koprivshtitsa. De reis wordt begeleid door een deskundige SNP-reisleider én een Engelstalige Bulgaarse vogelgids. Deze reis krijgt hoge beoordelingen van reizigers!

Bulgarije: vogelreis naar het hart van de Balkan Uit de reviews:

“Verrassende biotopen. Relaxte wandelingen door de natuur, veel tijd om volop te vogelen, vlinders en planten te bestuderen en te fotograferen. Goed eten, ook voor de vegetarier. Echte aanrader!” en “Ik heb genoten van de vogelreis naar Bulgarije, goed georganiseerd geweldige gidsen prachtige locaties,goede hotels: het was een feest en ik hoop weer een reis te maken met SNP.”

Highlights:
 • Vogelrijkdom van de Balkan
 • Ook kleinschalige agrarische gebieden
 • Ervaren SNP-vogelaar en Bulgaarse ornitholoog
 • Beoordeling van reizigers: 88/100
De feiten:
 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Balkan
 • Aantal dagen: 10
 • Prijs vanaf: 1.145 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 

Roemenië: vogelreis Donaudelta Roemenië: vogelreis Donaudelta

Deze schitterende vogelreis met een groep voert je naar de monding van de Donau: de grootste rivierdelta van Europa. De aantallen water- en moerasvogels zijn in één woord overweldigend. Je gaat ze vanaf een kleine, comfortabele boot van dichtbij bekijken. Uniek aan deze heerlijke vogelreis: je overnacht middenin het gebied op een moderne hotelboot. Zo wordt je één met de delta en zijn (gevleugelde) bewoners.

Woudaapjes & roze pelikanen

Op deze reis spot je woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels. Je kunt ze van dichtbij bekijken en fotograferen. Behalve de Donaudelta verken je ook de vogelrijke kust van de Zwarte Zee. En ga je vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen. Zeer gevarieerde reis, met uitstekende reviews van reizigers.

Roemenië: vogelreis Donaudelta Uit de reviews:

“Wij zouden deze reis aan iedereen willen aanbevelen. Wat is het Donau delta gebied een prachtig landschap met een grote verscheidenheid aan flora en fauna en overal hartelijke gastvrije mensen die erg hun best deden het de gasten naar de zin te maken.” en “Intensieve vogelreis, veel gezien, afwisselende landschappen, goed verzorgde lunches onderweg, heel mooi gebied.”

Highlights:
 • Uniek verblijf op comfortabele hotelboot middenin de delta
 • Vogelen vanaf het dek van de hotelboot
 • Begeleiding door o.a. Roemeense autoriteit op vogelgebied
 • Ook de vogels van de heuvels en bossen achter de kust
 • Beoordeling van reizigers: 82/100
De feiten:
 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Donaudelta
 • Aantal dagen: 8
 • Prijs vanaf: 1.345 euro

Bekijk deze vogelreis >>

 


Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij Cameranu.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. Cameranu.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!