De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooiste vogelreizen in Bulgarije & Roemenië

Zoek je een bijzondere vogelreis? Bulgarije en Roemenië hebben veel te bieden voor vogelaars. Bekijk de mooiste vogelreizen. En ga lekker vogels spotten op de Balkan, in de Donaudelta en rond de Zwarte Zee. “Intensieve vogelreis, afwisselende landschappen, heel mooi gebied.”

Hart van de Balkan & Donaudelta

Bulgarije en Roemenië zijn vogellanden bij uitstek. Bulgarije ligt in het hart van de Balkan, met z'n vele Nationale Parken vol zeldzame vogelsoorten. In Roemenië kun je geweldig vogelen in de Donaudelta, de grootste rivierdelta van Europa, met z'n overweldigende aantallen water- en moerasvogels.

Mooiste vogelreizen op Snp.nl Verrijk je vogelverzameling

De ervaren natuurgidsen die onderstaande vogelreizen begeleiden, kennen de plekken waar bijzondere vogels zitten op hun duimpje. En weten precies waar je moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in je vogelverzameling.

Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Ik heb al heel wat afgereisd met SNP Natuurreizen. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken en enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse vogelprojecten. En SNP ontving in 2019 de ‘Sustainable Travel Award’, de nationale duurzaamheidsprijs van de Nederlandse reissector.

Voor beginnende vogelaars én kenners

Onderstaande vogelreizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de beginselen van het 'vogelen' en helpen je vogelkennis verder uit te breiden.

Mis geen vogel en neem een verrekijker mee. Bekijk mijn top 10 vogelkijkers >>

Bulgarije: vogelreis naar het hart van de BalkanGroeps-vogelreis Bulgarije: hart van de Balkan

Deze schitterende vogelreis voert je naar het hart van de Balkan: Bulgarije. Dit land wemelt van de Nationale Parken vol zeldzame vogels, en behoort daardoor tot de Europese topbestemmingen voor vogelaars. Onder veel meer deze vogels vind je in je kijker: de bijzondere maskerklauwier, de kleurrijke rotskruiper, de spectaculaire keizerarend en de withalsvliegenvanger.

Betoverend landschap & authentieke dorpjes

Deze bijzondere vogels houden zich schuil in een betoverend landschap. Vanuit sfeervolle en authentieke dorpjes krijg je naast alle vogels ook Bulgaarse vlinders en bloemen voor je camera. Je verblijft in prima hotels en twee nachten in bijzondere gastenhuizen in het authentieke dorp Koprivshtitsa. Een deskundige SNP-reisleider én een Engelstalige Bulgaarse vogelgids begeleiden de reis. Deze reis krijgt hoge beoordelingen van reizigers!

Bulgarije: vogelreis naar het hart van de Balkan Uit de reviews

 • “Verrassende biotopen. Relaxte wandelingen door de natuur, veel tijd om volop te vogelen, vlinders en planten te bestuderen en te fotograferen. Goed eten, ook voor de vegetarier. Echte aanrader!”
 • “Ik heb genoten van de vogelreis naar Bulgarije, goed georganiseerd geweldige gidsen prachtige locaties,goede hotels: het was een feest en ik hoop weer een reis te maken met SNP.”

Highlights van deze vogelreis

 • Vogelrijkdom van de Balkan
 • Ook kleinschalige agrarische gebieden
 • Ervaren SNP-vogelaar en Bulgaarse ornitholoog
 • Beoordeling van reizigers: 84/100

De feiten:

 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Balkan
 • Aantal dagen: 10
 • Prijs vanaf: 1.615 euro

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

Roemenië: vogelreis DonaudeltaGroeps-vogelreis Roemenië: Donaudelta

Deze spectaculaire vogelreis voert je naar de monding van de Donau: de grootste rivierdelta van Europa. De aantallen water- en moerasvogels zijn hier overweldigend. Je bekijkt ze van dichtbij, vanaf een comfortabele boot. Uniek aan deze vogelreis: je overnacht middenin het gebied op een moderne hotelboot. Zo word je één met de delta en zijn (gevleugelde) bewoners.

Woudaapjes & roze pelikanen

Op deze reis spot je woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels. Je kunt ze van dichtbij fotograferen. Behalve de Donaudelta verken je ook de vogelrijke kust van de Zwarte Zee. En ga je vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen. Zeer gevarieerde reis, met uitstekende reviews van reizigers!

Roemenië: vogelreis Donaudelta Uit de reviews

 • “Wij zouden deze reis aan iedereen willen aanbevelen. Wat is het Donau delta gebied een prachtig landschap met een grote verscheidenheid aan flora en fauna en overal hartelijke gastvrije mensen die erg hun best deden het de gasten naar de zin te maken.”
 • “Intensieve vogelreis, veel gezien, afwisselende landschappen, goed verzorgde lunches onderweg, heel mooi gebied.”

Highlights van deze vogelreis

 • Uniek verblijf op comfortabele hotelboot middenin de delta
 • Vogelen vanaf het dek van de hotelboot
 • Begeleiding door o.a. Roemeense autoriteit op vogelgebied
 • Ook de vogels van de heuvels en bossen achter de kust
 • Beoordeling van reizigers: 92/100

De feiten:

 • Soort reis: vogelreis met een groep
 • Streek: Donaudelta
 • Aantal dagen: 8
 • Prijs vanaf: 1.945 euro

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

'

Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij CameraNU.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. CameraNU.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

Bekijk alle camera's >>

Bekijk alle verrekijkers >>

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>