Mooiste vogelreizen Ecuador, Costa Rica & Colombia

Zoek je een bijzondere vogelreis? Costa Rica, Colombia & Ecuador hebben veel te bieden voor vogelaars. Bekijk de 3 mooiste vogelreizen in Midden- en Zuid-Amerika. En ga lekker bijzondere vogels spotten in adembenemende landschappen. “Deze vogelreis is gewoon een must voor elke vogelliefhebber.”

Adembenemende landschappen én vogelrijkdom

Vlakbij de evenaar vind je niet alleen de meest schitterende landschappen ter wereld. Je vindt er ook bijzondere vogelsoorten die je nergens anders treft. Unieke vogels als de bontgekleurde geelvleugelara.

Vogelmekka op de evenaar

Neem Ecuador: dit land is het ware vogelmekka op de evenaar. Of Colombia, het land met de meeste vogelsoorten ter wereld. En vlak Costa Rica niet uit. ‘Rijke kust’ betekent de naam, en die kust wemelt van de vogelsoorten.

Verrijk je vogelverzameling

De ervaren SNP-natuurgidsen die onderstaande 3 vogelreizen begeleiden, kennen alle plekken waar bijzondere vogels zitten. En ze weten precies wanneer je daar moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in jouw vogelverzameling.

Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Ik heb al heel wat gereisd met SNP Natuurreizen van ANWB. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken en enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse vogelprojecten.

Voor beginnende vogelaars én kenners

Onderstaande 3 vogelreizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de eerste beginselen van het 'vogelen'. En mocht je die al lang kennen, dan gaan ze de diepte in. Hoe dan ook kom je straks terug met een koffer vol ervaringen!SNP-vogelreis Ecuador: Vogelmekka op de evenaar SNP-vogelreis Ecuador: Vogelmekka op de evenaar

Ecuador: geen land ter wereld heeft op zo’n klein oppervlak zo'n enorme afwisseling in natuur, landschap en cultuur. Het land is amper 7 keer groter dan Nederland. Een dwerg vergeleken met buurlanden Peru en Colombia. Toch biedt het alles voor een onvergetelijke vogelreis: tropisch regenwoud, nevelwouden, droog loofbos, mangroves, elfenbossen en páramo dat boven de 4000 meter ligt.

Gemiddelde waardering: 9.5

Door de veiligheid en goede infrastructuur kun je al deze habitats in korte tijd bezoeken. En daarmee gaan in één reis volstrekt verschillende vogelwerelden voor je open. Het mooie is: je doet dit vanuit heerlijk comfortabele lodges. Die liggen vaak middenin de natuur en zijn geheel ingericht op maximale beleving van het uitbundige leven in je directe omgeving. Geen wonder dat deelnemers deze fantastische vogelreis met gemiddeld een 9.5 waarderen!

SNP-vogelreis Ecuador: Vogelmekka op de evenaarUit de reviews

“Met een gezellige groep bezochten we veel verschillende landschappen van Ecuador zonder al te lange reisdagen. En op de meeste plekken konden we twee of drie nachten verblijven, zodat ik niet het gevoel kreeg uit de koffer te leven, erg prettig. Ieder onderdeel van het programma heeft zijn charme, maar mijn persoonlijke hoogtepunten waren het zien van werkelijke álle vogels (inclusief de acht antbirds!) op een jungletocht in de Amazone met supergids Marcello, de common potoo én de drieteenstrandloper in de Andes op 4 kilometer hoogte.”

De highlights:

 • 2016-reis 465 (!) vogelsoorten geteld
 • Ongerepte Cuyabeno regenwoud
 • Prachtige bergmeren van El Cajas
 • Tientallen verschillende kolibries en tangares
 • Wereldberoemde Refugio Paz de las Aves
 • Zeven verschillende habitats in één reis
 • Gemiddelde beoordeling door reizigers: 95/100

De feiten:

 • Soort reis: groepsreis
 • Land: Ecuador
 • Aantal dagen: 17
 • Prijs vanaf: € 2.825

Bekijk deze vogelreis >>

 

SNP-vogelreis Costa Rica: tirannen, quetzals & geelvleugelara’s SNP-vogelreis Costa Rica: tirannen, quetzals & geelvleugelara’s

Opwindende vogelreis! Denk je eens in: je gaat kleurrijke toekans, sierlijke quetzals en flitsende kolibries zien, allemaal in één reis. Met deze vogelreis ontdek je de enorme biodiversiteit van Costa Rica. De reis voert je van de vochtige regenwoudvegetatie van de Caraïbische laaglanden, de dorre weilanden en savannes van het Guanacaste gebied, de Ramsar-site Parque Nacional Palo Verde tot aan het Parque Nacional Carara en het La Selva biologisch station.

Rijkdom aan vogelsoorten

Een enorme rijkdom aan vogelsoorten ga je zien. En als bonus ontmoet je ook nog eens: apen, kleurrijke kikkertjes, neusbeertjes, bromelia’s, azuurblauwe Morpho-vlinders, parasolmieren, leguanen en boomvarens. Een onvergetelijke natuurervaring waar je nog vaak aan zult terugdenken. Pieter Westra begeleidt de reis. Pieter is een Belgische bioloog die in Costa Rica woont, vogelexpert is en zeer aanstekelijk kan vertellen over alle soorten die je gaat spotten.

SNP-vogelreis Costa Rica: tirannen, quetzals & geelvleugelara’s Uit de reviews

“Bijzonder goede vogelreis, met uitstekende reisleider/gids en chauffeur. Er wordt veel moeite gedaan om zoveel mogelijk bijzondere vogels te zien, zonder te haasten en met veel aandacht en tijd voor fotografie. Meer dan 300 soorten vogels mogelijk. Elke morgen is er om 6 uur vrijblijvend een wandeling in de omgeving van het hotel. Elke avond wordt de checklist doorgenomen en het programma van de volgende dag doorgesproken. Wij raden deze reis aan als je veel vogels wilt zien samen met andere liefhebbers.”

De highlights:

 • Costa Rica: land met de meeste vogelsoorten per km2
 • Kans op ca. 350 vogelsoorten waar te nemen!
 • Kleurrijke tangara's en kolibries én de fantastische quetzal
 • 6 soorten toekans
 • Begeleiding lokale vogelgids Pieter Westra
 • Rating van reizigers: 86/100

De feiten:

 • Soort reis: groepsreis
 • Land: Costa Rica
 • Aantal dagen: 17
 • Prijs vanaf: € 1.875

Bekijk deze vogelreis >>

 

SNP-vogelreis Colombia: meeste vogels ter wereld SNP-vogelreis Colombia: meeste vogels ter wereld

Voor zowel de fanatieke vogelaar als de liefhebber van natuur en vogels is Colombia één van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld. De diversiteit is ongeëvenaard, de landschappen zijn prachtig, de vogels bijzonder kleurrijk en vaak goed zichtbaar, en de mensen hartelijk en gastvrij. Dat betekent dat jij volop kunt genieten van de overweldigende natuur met vele soorten kolibries, toekans, papegaaien en tangara’s. De reis is zeer gevarieerd: je gaat vogelen op zeeniveau, maar ook op 4000 meter hoogte.

Adembenemend mooie natuurreservaten

Op deze vogelreis zie je veel endemische vogelsoorten: vogels die alleen in deze streek voorkomen. Extra troef van deze reis: je verblijft in ProAves natuurreservaten. Die zijn niet alleen adembenemend mooi, maar je ondersteunt daarmee ook direct de bescherming van unieke habitats. Met wereldrecords op het gebied van aantallen vogels en aantallen endemische soorten op één plek (Santa Marta) en bovendien de beste koffie ter wereld, is deze reis een must voor elke gepassioneerde natuurliefhebber. Zet ‘m op je bucket list!

SNP-vogelreis Colombia: meeste vogels ter wereld Uit de reviews

“Als je in Latijns-Amerika wilt gaan vogelen dan is Colombia de beste bestemming. Veel fraaie vogels zoals kolibries en tanagers zijn heel makkelijk te zien. Deze vogelreis is gewoon een must voor elke vogelliefhebber. Niet alleen zie je heel veel verschillende soorten, tussen de 300 en 400, maar de vogels zijn vaak ook nog bijzonder mooi. Zoals de ijsvogel bij ons, van dat kaliber zijn er daar honderden. Kortom, het is puur genieten van al dat fraais. Tel daarbij op de prachtig gelegen accomodaties (meestal midden in de natuur met de vogels onder handbereik), en enkele leuke stadjes als Honda en Jardin, en je hebt een prachtige reis. De af te leggen afstanden met de bus vielen erg mee. Overal zijn vogels, tijdens de lunch, of zomaar midden in een drukke stad als Medellin. Werkelijk overal valt er wat te beleven.”

De highlights:

 • Meeste vogelsoorten ter wereld
 • ProAves vogelreservaten Tangaras en El Dorado
 • Veel endemische vogelsoorten: ze komen alleen hier voor
 • Vogelen van 0 tot 4000 meter hoogte
 • Maximaal 14 deelnemers
 • Rating van reizigers: 90/100

De feiten:

 • Soort reis: groepsreis
 • Land: Colombia
 • Aantal dagen: 19
 • Prijs vanaf: € 2.925

Bekijk deze vogelreis >>

 


Camera of kijker mee op je vogelreis?

Camera's en verrekijkers bij Cameranu.nl

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. Cameranu.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!