De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

De zes mooiste wandelgebieden van Italië

De zes mooiste wandelgebieden van Italië

Het prachtige Italië, ik heb er veel gewandeld. De laars van Europa heeft veel te bieden voor wandelaars. Van de Dolomieten in het noorden tot de zondoorstoofde streken in het zuiden en alle moois dat ertussen ligt. Wat zijn de allermooiste wandelgebieden van Italië? Frankwandelt zet ze voor je op een rij.

Zes bijzondere actieve vakanties in Italië van SNP

Zes bijzondere actieve vakanties in Italië van SNP

Je zoekt een heerlijke actieve vakantie in Italië. Lekker wandelen of juist culinair genieten. La Dolce Vita zal ik maar zeggen. SNP-reisspecialist en Italië-liefhebber Floor Langenberg zet zijn favoriete Italië-reizen voor je op een rij. “De prachtige Toscaanse heuvels, met cipressen, wijn- en olijfgaarden zijn balsem voor je ziel.”

De mooiste wandelvakanties in Toscane

De mooiste wandelvakanties in Toscane

Toscane is een van de populairste wandelgebieden van Italië. De combinatie van heerlijk weer, schitterend landschap, rijke cultuur en zalig eten maken deze streek woest aantrekkelijk voor wandelaars. Bekijk de allermooiste wandelvakanties in Toscane. “De prachtige Toscaanse heuvels, met cipressen, wijn- en olijfgaarden zijn balsem voor je ziel.”

Mooiste trektochten in de bergen | Frankrijk, Italië & Oostenrijk

Mooiste trektochten in de bergen | Frankrijk, Italië & Oostenrijk

Steile rotswanden, weidse groene dalen, traditionele bergdorpen en bijzondere planten en dieren. In de puurheid van de bergen kun je je helemaal verliezen. Frankwandelt selecteerde de mooiste trektochten in de bergen van Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Ga op ontdekkingsreis! “Prachtige tocht. Overweldigende natuur, prachtige dorpjes, geweldige overnachtingsadressen.”

Franciscaanse voetreis 1 | Pelgrimstocht van Florence naar Assisi

Franciscaanse voetreis 1 | Pelgrimstocht van Florence naar Assisi

In de voetsporen van Franciscus van Assisi wandel ik door Italië. Op deze ‘Franciscaanse voetreis’ trap ik zo’n 800 kilometer weg tussen Florence en Rome. Onderweg geniet ik van betoverende landschappen en idyllische dorpjes. En van het Italiaanse eten natuurlijk! Sfeerverslag in 2 delen. Deel 1: van Florence naar Assisi.

Franciscaanse voetreis 2 | Pelgrimstocht van Rome naar Assisi

Franciscaanse voetreis 2 | Pelgrimstocht van Rome naar Assisi

In de voetsporen van Franciscus van Assisi wandel ik door Italië. Op deze ‘Franciscaanse voetreis’ trap ik zo’n 800 kilometer weg tussen Florence en Rome. Onderweg geniet ik van betoverende landschappen en idyllische dorpjes. En van het Italiaanse eten natuurlijk! Sfeerverslag in 2 delen. Deel 2: van Rome naar Assisi.

Wandelvakantie Monti Sabini in Italië | Balkon van Lazio

Wandelvakantie Monti Sabini in Italië | Balkon van Lazio

Een afwisselende en schitterende wandelvakantie hadden we in Monti Sabini, een klein berggebied in de provincie Lazio, vlakbij Rome. Veel minder bekend dan het nabijgelegen Umbrië of Toscane. Maar wát een natuurschoon. En wát een mooie oude dorpjes. De heerlijke agriturismi, de vele aardige Italianen onderweg en het goddelijke eten dragen bij aan een vita dat bellissima is.

Culinaire wandelvakantie Piemonte & Langhe | SNP Natuurreizen

Culinaire wandelvakantie Piemonte & Langhe | SNP Natuurreizen

‘Heuvelland met culinaire traditie’, zo prijst SNP deze wandelvakantie op z’n site aan. En dat klopt helemaal. Ten zuiden van Turijn maken we prachtige wandelingen door het glooiende Piemonte. Vruchtbare heuvels zijn het, overvloedig bedekt met wijngaarden en hazelnootplantages. En altijd gloren besneeuwde Alpentoppen aan de horizon.

Wandelvakantie in de Abruzzen | Trektocht door de Apennijnen

Wandelvakantie in de Abruzzen | Trektocht door de Apennijnen

Wat hadden we er zin in: in onze korte broek lekker zomers wandelen in de Abruzzen. Midden Italië, half mei, dat moest kunnen toch? Maar nee, dit stond op ons wandelmenu: sneeuwstormen, hagelbuien en een uitgehongerde vos die het op onze kuiten had voorzien. Maar gelukkig ook: adembenemende natuur, schitterende bergen en idyllische dorpjes. Afijn, een week om nooit te vergeten.

Wandelvakantie Toscane: Charming Chianti | SNP Natuurreizen

Wandelvakantie Toscane: Charming Chianti | SNP Natuurreizen

Van de hoofdstad van de kunst – Florence – wandelen we naar de stad met het mooiste plein van Italië: Siena. Een schitterende wandeltocht door de Chianti. Over bospaadjes en strada biancha: witte steenslagweggetjes. Door olijf- en wijngaarden met – eind september – plukrijpe druiventrossen tussen van kleur verschoten wijnbladeren. Pittig is het af en toe, met dagen van 600 meter klimmen en dalen. Gelukkig kunnen we recupereren in sfeervolle hotels en agriturismo's.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>