De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelvakantie Alpen & Mont Blanc | Trektocht over de GR5

Een spectaculaire maar zware tocht door de Alpen maak ik. Van het meer van Genève naar Landry over het langeafstandspad GR5. De reis gaat over ruig terrein waar je niet bang moet zijn om in één dag 2000 meter te klimmen én te dalen. Letterlijk en figuurglijk hoogtepunt is de Mont Blanc.

Wandelvakantie in de AlpenWandelvakantie in de Alpen met SNP

SNP Natuurreizen biedt een serie prachtige wandelvakanties in de Alpen en rond de Mont Blanc. Groepsreizen maar ook individuele reizen. Met de bekende SNP-kenmerken: fantastisch georganiseerd, de allermooiste routes, handige bagagevervoer en unieke accommodaties. Neem eens een kijkje!

Bekijk prachtige Alpenvakanties >>

 

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling230 km

Wat voor soort wandeling?Trektocht met rugzak

Startplaats of station van deze wandelingThonon-les-Bains (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 85/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Bekijk AlpenvakantiesDownload de routebeschrijving

Alpen: jong gebergte

Dat het zoveel klimmen en dalen was, had ik niet verwacht. Het viel me niet makkelijk. Deels had ik dat zware lopen aan mezelf te wijten: m'n rugzak was met ruim 20 kilo gewoon te zwaar. Voor een ander deel was het toch echt de schuld van de Alpen: dit relatief jonge gebergte heeft steilere pieken en dalen dan bijvoorbeeld de oudere Pyreneeën, waar alles wat meer is afgevlakt.

Betoverende natuur

Maar de betoverende natuur maakte veel goed. Geen dag is hetzelfde in het hooggebergte. Van woeste watervallen en wilde rivieren tot intens groene bergweides en onherbergzame bergketens, je komt het allemaal tegen. Leuke bijkomstigheid zijn de dieren die je onderweg tegenkomt: hoog op de rotsen zag ik steenbokken, scherp afgetekend tegen de blauwe lucht. En ik ontmoette een marter die met met wilde spelen.

Wandelvakantie Alpen & Mont Blanc | Trektocht over de GR5

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

Mooiste deel

Het mooiste deel vond ik, niet verrassend, het gebied rond de Mont Blanc zijn. Dit bergmassief, met als hoogste punt 4808 meter, fascineert, zowel van veraf als van dichtbij.

Wandelvakantie Alpen & Mont Blanc | Trektocht over de GR5

Drukke wandelroute

Bereid je wel voor op wat drukte: er komen verschillende wandelroutes samen, en dan heb je ook nog de vele dagjesmensen die per lift de Mont Blanc verkennen.

Ongekende schoonheid

Afgezien van de Mont Blanc, vond ik de wat zuidelijker gelegen Cretes de Gittes van een ongekende schoonheid.

Wandelvakantie Alpen & Mont Blanc | Trektocht over de GR5

Niet voor hoogtevrezers

Je wandelt kilometers lang over de smalle kam van een berg op zo'n 2500 meter. Niet voor mensen met hoogtevrees, en bij harde wind of als er nog sneeuw ligt voor niemand.

Dorpjes onderweg

Valt niet zo heel veel over te vertellen. De meeste dorpjes stellen weinig voor en zijn meer ingericht voor wintersporters. Le Houches is een aardig dorpje, vooral omdat ze er een goed restaurant met een groot terras hebben. Ook Samoens en La Chapelle d'Abondance zijn aangename pleisterplaatsen, maar ook niet meer dan dat.

Wandelvakantie Alpen & Mont Blanc | Trektocht over de GR5

Heen- en terugreis

Het startpunt, Thonon-les-Bains, is goed per trein bereikbaar. Datzelfde geldt voor mijn eindpunt: Landry.

Wildkamperen

Wildkamperen is alleen toegestaan buiten de natuurreservaten. Daar schijnen ze streng op toe te zien. In de reservaten mag je meestal wel je tentje optrekken bij een refuge, dat lijkt wel wat op wildkamperen. In de refuge kun je dan gelijk wat eten (niet heel goedkoop, en vaak ook niet heel lekker.

Gids GR5

Ga je deze route lopen, dan is de gids van de GR5 natuurlijk onmisbaar. Dit deeltje heet ‘Wandelgids 504 GR5 Du Léman à la Vanoise’. Handig te bestellen op mijn favoriete webshop van De Zwerver.

Bekijk deze wandelgids >>

Wandelvakantie in de AlpenWandelvakantie in de Alpen met SNP

SNP Natuurreizen biedt een serie prachtige wandelvakanties in de Alpen en rond de Mont Blanc. Groepsreizen maar ook individuele reizen. Met de bekende SNP-kenmerken: fantastisch georganiseerd, de allermooiste routes, handige bagagevervoer en unieke accommodaties. Neem eens een kijkje!

Bekijk prachtige Alpenvakanties >>

 

Comfortabel reizen met de trein

Wat is het toch leuk om een lange treinreis te maken. Lekker een boekje lezen. Het landschap aan je voorbij laten glijden. Langzaam in vakantiestemming komen. Boek je comfortabele reis via NS Internationaal!

Naar de internationale reisplanner >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Meer actieve vakanties in Frankrijk

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>