De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Tour des Bauges | Trektocht rond het Massif des Bauges

De Tour des Bauges biedt bijna alles wat een wandelaar maar kan wensen: prachtige natuur, pittige wandelingen, schitterende uitzichten, pieken boven 2000 meter, en rust, wat een rust. Ik liep de Tour, rond 100 kilometer, met twee wandelvrienden.

Wandelvakantie in de AlpenWandelvakanties in de Alpen met SNP

SNP Natuurreizen biedt een hele serie prachtige wandelvakanties in de Alpen en rond de Mont Blanc. Groepsreizen maar ook individuele reizen. Met de bekende SNP-kenmerken: fantastisch georganiseerd, de allermooiste routes, handige bagagevervoer en unieke accommodaties. Neem eens een kijkje!

Bekijk prachtige Alpenvakanties >>

 

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling100 km

Wat voor soort wandeling?Trektocht met rugzak

Startplaats of station van deze wandelingDivers, bijv. Bellecombe (auto)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Naar de wandelgidsDownload de routebeschrijving

Mooi wildkamperen

Alledrie in een 1-persoonstentje: privacy zo op z'n tijd is ook wat waard. Op mooie wildkampeerplekjes hebben we gestaan, achteraf zagen we dat dat in dit nationale natuurpark niet is toegestaan, maar niemand die ons zag of misschien: niemand die het interesseerde. We hebben zelfs nog een keer een mooi kampvuurtje kunnen maken. Wel nodig wil je 's avonds nog buiten kunnen zitten, want ook in juni kan het hier koud zijn, we hebben zelfs nog wat sneeuw zien liggen.

Armoedige dorpjes

Bieden de Bauges echt alles wat een wandelaar verlangt? Toch niet: de dorpjes zijn nogal armoedig en bevatten niet de voor een wandelaar broodnodige ingredienten: kruideniertjes om wat boodschappen te doen en restaurantjes om je te laven aan lokale gerechten.

Wandelvakantie Tour des Bauges | Grand Randonnee Frankrijk

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

Mooiste deel

Vooral schitterend vonden we het westelijk deel van het rondje, vlakbij Aix-les-Bains. Daar loop je door open terrein en krijg je doorlopend prachtige uitzichten op de Alpen voorgeschoteld. Indrukwekkend is het als je in de verte de echt hoge toppen ziet liggen.

Wandelvakantie Tour des Bauges | Grand Randonnee Frankrijk

Rijk aan bloemen

Maar ook de Bauges zelf bieden hier veel oogstrelends. Zelden heb ik zo'n bloemenrijkdom gezien, zelden heb ik zo genoten van mist die plotseling op komt zetten en een romantisch waas over het landschap legt. Je kijkt je ogen uit.

Hoogtepunten

De Bauges grossieren in hoogtepunten: de al genoemde bloemenzee en doorkijkjes op de Alpen.

Wandelvakantie Tour des Bauges | Grand Randonnee Frankrijk

Dichtbij Nederland

De grootste verrassing is misschien wel dat er zo'n uniek berggebiedje voor het grijpen ligt binnen een paar uur reizen van Nederland (een klein uur rijden vanaf Geneve), en dat we er alledrie nog nooit van gehoord hadden.

Dorpjes onderweg

Ook hier, net als in de Duitse Harz, vielen de dorpjes zwaar tegen. Of moet ik zeggen: nog veel zwaarder?

Wandelvakantie Tour des Bauges | Grand Randonnee Frankrijk

Leven als God in Frankrijk?

Want stel je je in Duitsland in op saaie, schoongeborstelde en rechttoe rechtaan-dorpjes, van Frankrijk verwacht je toch wel wat beters. Leven als God in Frankrijk? Laat me niet lachen, God zou zich in een Baugenees dorpje in z'n graf omdraaien.

Kroegen, restaurants, winkels

Wat een armoe troef is het in die dorpjes: een stelletje bij elkaar gesmeten verwaarloosde huizen met aftandse golfplaten daken en luiken die van ellende uit hun voegen hangen. En voor ons niet leuk: wat een schromelijk gebrek aan kroegen, restaurants of winkeltjes.

Wandelvakantie Tour des Bauges | Grand Randonnee Frankrijk

Tips van Frank

Ga je de Tour des Bauges lopen, dan is juni wellicht de beste maand. Het staat er dan in ieder geval vol bloemen, de sneeuw is net weg, overdag is het een heerlijke wandeltemperatuur, en 's nachts niet al te koud.

Wij vlogen op Genève, en huurden daar een auto die ons in een uurtje middenin de Tour des Bauges bracht. Misschien is een taxi goedkoper, dat moet je zelf even uitzoeken.

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Comfortabel reizen met de trein

Wat is het toch leuk om een lange treinreis te maken. Lekker een boekje lezen. Het landschap aan je voorbij laten glijden. Langzaam in vakantiestemming komen. Boek je comfortabele reis via NS Internationaal!

Naar de internationale reisplanner >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Meer actieve vakanties in Frankrijk

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>