Canon 6D Mark II: compacte en lichte fullframe

Canon 6D Mark II: compacte en lichte fullframe
Canon 6D Mark II: compacte en lichte fullframe

De nieuwe Canon EOS 6D Mark II komt eind juli op de markt. Deze compacte en lichte fullframe spiegelreflex heeft een nieuwe sensor van 26.2 megapixel en 45 autofocuspunten. De Mark II volgt de zeer geliefde 6D uit 2012 op. Alle reviews & tests.

Sensor: fullframe | Resolutie: 26.2 megapixel | Objectief: 24-105mm f/4.0 | Beelden per seconde: 6.5 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 765gr | Verwachte Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs inclusief 24-105mm lens: 3.299 euro (Cameranu.nl)

Bekijk de Canon 6D Mark II op Cameranu.nl >>

Canon 6D Mark II Kantelbaar touchscreen

Aan de buitenkant van de Canon EOS 6D Mark II valt vooral op dat hij erg op z’n voorganger lijkt. Op één belangrijk ding na: hij heeft een 3 inch touchscreen gekregen, dat zowel gekanteld als uitgeklapt kan worden. Zo kun je eenvoudig fotograferen vanuit een extreem laag of hoog standpunt en kun je op het display tikken met je vingers om het scherpstelpunt te bepalen.

Gloednieuwe sensor

Aan de binnenkant is veel meer veranderd. En dat mag natuurlijk ook wel: in 5 jaar tijd is er zeer veel veranderd en vooral: verbeterd. Zo heeft de 6D Mark II een gloednieuwe sensor die 26.2 megapixel groot is (z’n voorganger heeft 20.2 megapixel).

Bekijk de Canon 6D Mark II op Cameranu.nl >>

Snelle fullframe

De 6D Mark II haalt 6.5 beelden per seconde (4.5 bij de 6D), dus hij is een stuk sneller geworden. Daarnaast heeft hij Liveview AF met de inmiddels vermaarde highspeed Dual Pixel CMOS-AF.

Nieuwe beeldprocessor + lichtgevoelig

Ook de beeldprocessor is nieuw: het is de zeer krachtige en alom geprezen Digic 7-beeldprocessor. De lichtgevoeligheid van de 6D Mark II is flink opgelopen. Hij loopt van 100 tot 40.000 ISO, en kan worden uitgebreid tot 102.400 ISO. Dat biedt mooie perspectieven. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van de sterrenhemel of het Noorderlicht.

Snelle autofocus

Het autofocussysteem krijgt een flinke upgrade ten opzichte van het vijf jaar oude model. De 6D Mark II is voorzien van 45 focuspunten die allemaal kruislings gevoelig zijn, een zeer forse stijging vergeleken met de 11 focuspunten van de Mark I. De maximale schietsnelheid bedraagt 6.5 beelden per seconde.

Beeldstabilisatie bij video

Bij de 6D Mark II zul je vergeefs zoeken naar 4K video. Wel heeft hij een prima Full HD aan boord: 1080p-resolutie met 60fps. Daarnaast is er ook 5-assige beeldstabilisatie voor beeldstabilisatie tijdens video, wat een grote plus is.

4K-timelapse

Je kunt met de 6D Mark II dus prachtige video’s schieten. Hij is dan ook, met z’n kantelbare touchscreen erg geschikt voor bijvoorbeeld vloggers. Wil je een timelapse maken op vakantie? Kies dan voor de 4K-timelapse videomodus met intervalmeter waarmee je vele creatieve opties hebt.

Stof- en spatwaterdicht

De behuizing van de camera is zoals verwacht mag worden van Canon afgedicht tegen stof en vocht. Er is wifi, NFC en bluetooth aan boord, waarmee je draadloos beelden kunt overzetten en de camera op afstand kan bedienen. Heel mooi: er is ook gps ingebouwd.

Bekijk de Canon 6D Mark II op Cameranu.nl >>

Wat vinden professionele reviewers?

De Canon 6D Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder komen de kernpunten van alle serieuze reviews van de Canon 6D Mark II zodra ze beschikbaar zijn. Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas eind juli op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Bekijk de Canon 6D Mark II op Cameranu.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon 6D Mark II

 • Nieuwe fullframe sensor met 26.2 megapixel
 • Kantelbaar touchscreen van 3 inch voor selfies of vlogs
 • 3.5mm aansluiting voor een microfoon
 • Snelle, vloeiende scherpstelling met foto's en video's
 • Gestabiliseerde Full HD-kwaliteit video's met 60fps
 • ISO van 40.000 is uitbreidbaar naar 102.400
 • Stof- en spatwaterbestendige behuizing
 • Wifi, bluetooth, NFC en GPS

Bekijk de Canon 6D Mark II op Cameranu.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd wat de beste spiegelreflexcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Top 10 Spiegelreflexcamera's >>


Hulp bij het kiezen: de Tassenvinder Zoek je de beste cameratas? Gebruik de Tassenvinder!

Cameranu.nl heeft een superhandige keuzehulp ontwikkeld: de Tassenvinder. Daarmee snor je binnen no time jouw ideale cameratas op. Zo wordt kiezen wel heel makkelijk. Keuze uit ruim 2400 tassen!

Open de Tassenvinder >>


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Cameranu.nl: voor camera's en meer

De mooiste fotoreizen

Bekijk de mooiste fotoreizen van SNPLeer foto's maken op de mooiste bestemmingen met SNP Natuurreizen. Tijdens een prachtige fotoreis leer je van een echte natuurfotograaf de fijne kneepjes van het vak.

 • Vakanties op de meest fotogenieke plekken ter wereld
 • Reizen naar landen als Schotland, Finland, IJsland, Alaska
 • Maar ook dichtbij huis op Schiermonnikoog