Prachtige fotovakanties van SNP op Schiermonnikoog

SNP Natuurreizen organiseert twee lekkere én leerzame fotoreizen op Schiermonnikoog. Met je camera ontdek je de enorme diversiteit van dit Waddeneiland.

Twee driedaagse fotoreizen

Natuurfotografie en landschapsfotografie staan op het program van beide driedaagse fotoreizen, de één voor alle niveaus, de ander voor gevorderde fotografen. In een lang weekend krijg je een beeld van het mooiste Waddeneiland (vind ik). En schiet je de mooiste platen natuurlijk.

Elementen trotseren

Je bent heel veel op pad met je camera en zult wellicht de elementen moeten trotseren. Maar wat is er nou lekkerder dan met een gezonde blos de zeelucht opsnuiven en thuiskomen met prachtige beelden?

fotoreis snp 07Begeleiding: Johan van der Wielen

De bekende natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen begeleidt beide fotografieweekenden. Deelnemers roemen niet alleen zijn kennis en kunde op fotogebied, maar ook zijn aanstekelijke enthousiasme.

Reviews van deelnemers

Deelnemers zijn enthousiast over deze fotoreizen. Een greep uit de reacties:

 • Een themareis: fotocursus. Prachtige locatie voor een fotocursus met dit onderwerp en een zeer inspirerende docent: Johan van der Wielen. Als je van natuur en fotograferen houdt: Gaan!
 • Goede uitleg en goede begeleiding in het veld. Ik heb anders leren kijken naar landschappen en zeker naar detailfotografie (in de volksmond macro), verwacht alleen van het pension niet te veel.
 • Een leerzame en ontspannen cursus onder leiding van een enthousiaste natuurfotograaf: Johan van der Wielen.
 • Dit is echt aan te bevelen voor iedereen met een compact en een spiegelreflexcamera.

Bekijk fotoreis voor iedereen >>

Bekijk fotoreis voor gevorderden >>

fotoreis snp 05Fotoweekend 1: voor iedereen

Weekend 1 is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in natuur- en landschapsfotografie. Van beginnende tot gevorderde fotografen: iedereen kan deelnemen.

Ontdekken van Schier

De nadruk tijdens deze fotoreis ligt op het ontdekken van het prachtige Schiermonnikoog. Tijdens het weekend ontmoet je de verschillende landschappen van dit Waddeneiland: kwelder, strand, duin, bos en natuurlijk het bijzonder vogelrijke wad.

Alle facetten van natuurfotografie

Uiteraard is de hoofdrol weggelegd voor fotografie. Je gaat je bezighouden met alle facetten van de natuurfotografie. Van dierfotografie (vogels en hopelijk zeehonden) tot landschappen. En van macro- tot nachtfotografie (een specialiteit van Johan van der Wielen).

Bekijk deze fotoreis >>

 

fotoreis snp 06Fotoweekend 2: voor gevorderden

Fotoweekend 2 van SNP Natuurreizen duikt dieper in de natuur- en landschapsfotograrie en is bedoeld voor gevorderde fotografen.

Voor wie verdieping zoekt

Uiteraard staat natuur- en landschapsfotografie voorop. Maar nu gaat het niet meer om prachtige platen maken. Dat fraaie stockbeeld ken je nu wel. Je wilt verdieping: iets vertellen met je beeld, een boodschap uitdragen of juist verder ontwikkelen in een eigen stijl.

Fotograferen met een plan

Op deze fotoreis kom je dan goed aan je trekken. Je gaat werken vanuit een plan en een visie, je gaat op pad met een doel in plaats van te kijken wat je tegenkomt. Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen begeleidt je daarbij en zal je uitdagen een nieuw pad in te slaan met je fotografie.

Je beheerst de fototechniek

Dit is een fotoreis voor fotografen die de fotografische techniek beheersen en uitgebreide ervaring hebben in natuurfotografische aspecten als landschapsfotografie, macrofotografie en dierfotografie.

Bekijk deze fotoreis >>


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Bergsportreizen: de mooiste bergvakanties

Bekijk de mooiste bergvakanties op Bergsportreizen.nl Bergsportreizen.nl biedt bijzondere trekkings in de bergen. In Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en veel andere berglanden. Onderdeel van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

 • Scherpe prijzen zonder winstoogmerk
 • Grootste aanbod van Nederland
 • 115 jaar dé specialist in bergsport
 • Deskundige begeleiding
 • Kleine groepen