Zes bijzondere actieve vakanties in Italië van SNP

Je zoekt een heerlijke actieve vakantie in Italië. Lekker wandelen of juist culinair genieten. La Dolce Vita zal ik maar zeggen. SNP-reisspecialist en Italië-liefhebber Floor Langenberg zet zijn favoriete Italië-reizen voor je op een rij.

Beroemde architectuur, prachtige landschappen

Italië is een ander woord voor: klassiek erfgoed, wereldberoemde architectuur, een alom geprezen keuken, historische steden, pittoreske dorpjes en prachtige landschappen. Italië is ontzettend veelzijdig en leent zich uitstekend voor een heerlijke vakantie.

6 schitterende wandel/luiervakanties in Italië

SNP-reisspecialist en Italië-liefhebber Floor Langenberg zet zijn favoriete Italië-reizen voor je op een rij. Trek met je rugzak door het Ortlermassief. Of ga culinair genieten in Piemonte, de bakermat van de ’slow food’. Misschien wil je wel met je gezin op pad. Of met een ezel...

1
Rugzaktrekking in het Ortlermassief van SNP

Trekking in het Ortlermassief

Twee minitreks door het meest vergletsjerde berggebied van de Italiaanse Alpen. Dicht onderlangs gletsjertongen, over puinhellingen en vriendelijke almen rond je de Koning van Südtirol. Gewicht van de rugzak blijft beperkt. Overnachting in berghutten hoog in het Stelvio Nationaal Park. Prijs vanaf € 880 per persoon. Groepsreis.

2
Wandeltocht met ezel over de Monte Sibillini van SNP

Ezeltocht Monte Sibillini

Met je eigen ezels trek je als een nomade door de groene heuvels van het Parco Nazionale dei Monti Sibillini. Door stille wouden langs halfvergeten stadjes naar de bizarre hoogvlakte van de Piano Grande. Verblijf in fraai gelegen en sfeervolle hotels en agriturismi. Prijs vanaf € 555 per persoon.

3
Wandeltocht Charming Chianti van SNP

Wandeltocht Charming Chianti

Te voet van Florence - de hoofdstad van de kunst - naar de stad met het mooiste plein van Italië - Siena. Door de zacht glooiende wijngaarden, bossen en olijfboomgaarden van de Chianti. Je overnacht in sfeervolle hotels en agriturismo's. Prijs vanaf € 880 per persoon. Ik heb deze wandeltocht zelf gemaakt en kan hem van harte aanbevelen!

4
Wandeltocht door Umbrië over Via Francescana van SNP

Wandelen over de Via Francescana in Umbrië

Over de beroemde Via Francescana wandel je van Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, via Spello en Trevi naar dé kunst- en monumentenstad Spoleto. Je wandelt door het prachtige landschap van Umbrië met bossen, akkers, wijn-, en olijfgaarden. Pelgrimstocht langs sfeervolle hotels, albergo’s en agriturismi. Prijs vanaf € 625 per persoon.

5
 Gezinsvakantie in de Marche van SNP

Gezinsvakantie in de Marche

Relaxt maar toch actief met je gezin op vakantie? Beleef landelijk Italië op een klein landgoed aan de voet van Nationaal Park Monti Sibilini. Maak mooie tochten naar spannende kloven en riviertjes en over de machtige Piano Grande. Middeleeuwse dorpjes en het fraaie Ascoli zorgen voor een culturele noot. Je verblijft in een rustig en kleinschalig appartement, natuurlijk mét zwembad voor de deur. Prijs vanaf € 460 per appartement.

6
Autovakantie in Piemonte van SNP

Bijzondere autovakantie in Piemonte

Gevarieerde autovakantie in Piemonte. Je vertoeft in golvend, groen heuvelland tegen het decor van witte Alpentoppen. Genietend van beroemde wijnen, truffels, fijne chocolade en pittige salami’s. Lekker relaxt: Piemonte is de bakermat van de ‘slow food’. Je toert rond in toeristisch onbekende streken als Roero, Langhe en Monferrato en bezoekt eeuwenoude stadjes. Uitstekende accommodaties! Prijs vanaf € 755 per persoon.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities



FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Bergsportreizen: de mooiste bergvakanties

Bekijk de mooiste bergvakanties op Bergsportreizen.nl Bergsportreizen.nl biedt bijzondere trekkings in de bergen. In Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en veel andere berglanden. Onderdeel van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

 • Scherpe prijzen zonder winstoogmerk
 • Grootste aanbod van Nederland
 • 115 jaar dé specialist in bergsport
 • Deskundige begeleiding
 • Kleine groepen